NyitólapHírekRólunkVásárlási tudnivalókLinkekKapcsolat
Termékcsoportok

Nyár végi agility verseny összefoglaló

Tordas Zoo Kupa

Ez volt az első agility versenyünk. Nagyon izgatottan vágtunk neki a kb.30km-es útnak. Mikor megérkeztünk nagyon jó hangulat uralkodott már a lovardában. A beregisztrálás után hamarosan pályára is léphettünk. Kicsit kapkodósra sikeredett az első futam, ahonnan sajnos ki is zártak, de ez nem vette el a kedvemet a versenyzéstől. Gaston-ék már jobban szerepeltek, és a 12. helyen végeztek összevont eredmények alapján.  Az első versenyen megtapasztalhattuk az agility versenyeken uralkodó általános jó kedvet, és a rendkívüli segítőkészséget az újoncok felé.

 

2010.06.12. II. Gemenc Kupa

A Gemenc Kupát Szekszárd mellett rendezték meg egy reptéren. Szerencsére elég korán érkeztünk ahhoz, hogy a legjobb helyett foglalhassuk el. Miután lepakoltunk és beregisztráltunk kezdődhetett a pálya bejárás. A pálya nagyon jól volt megépítve. Az első futamunk alkalmával Vacak belehajolt az érzékelőbe és ezzel elindította az órát. Majd ezután elszaladt a szlalomból valami ínycsiklandó étel okozta illat orgia miatt. Miután összeszedtem, nagyon szépen teljesítette a további akadályokat. Az első futamban Gaston a bírát szemelte ki magának, és vett tőle szimat mintát. Még néhány apró megtagadási hibája volt, de összességében szépen futott a jumping pályán. Az agility pályát Vacakkal hibátlanul teljesítettük, aminek második verseny lévén nagyon örültem. Gastonéknak egy megtagadással teljesítették az agility pályát. Ezzel, Vacakkal az első helyen végeztünk, Gastonék pedig a második helyet szerezték meg.

 

2010.06.26. Rogz Kupa

A Rogz Kupa Győr mellett került megrendezésre. Az idő elég szeles volt, de legalább nem izzadtunk nagyon. A regisztráció után elég sokat kellett várnunk, hogy sorra kerülhessünk, de megérte. Amúgy minden verseny melyen részt vettünk, nagyon jól szervezett, és remek hangulatban telt el.

A futam sorozatot Gastonék kezdték, de sajnos eltévesztették a pályát így kizárták őket. Vacak jumping futama egész jól sikerült némi bizonytalanság azért itt is akadt a kúszónál, illetve a kúszóból az akadály felé. Az második jumping futamot a dekoncentráltság jellemezte Gastonéknál, így ők fel is adták. Vacak ismét bebizonyította, hogy a szimat mindenekelőtt. Az egyik akadály előtt ugyanis légszimatolásba kezdett és csak nagyon nehezen lehetett eltántorítani szándékától, hogy kivizsgálja az illat forrását. Miután nagy nehezen elcsábítottam, a pálya fennmaradó részét szépen futotta. A verő hibája abszolút az én számlámra írható, de rendkívül ügyesen megoldotta a bénázásomat.

Ezen a versenyen 3. helyen végeztünk Vacakkal, illetve haza vihettük első kupánkat egy összetett 3.hely személyében.

  

2010.07.17. Matyó Kupa

A mezőkövesdi verseny nem csak egy újabb megmérettetés volt, hanem egy jó buli is. Ez a verseny ugyanis éjszakai volt. Az első futamunkat még napfénynél futottuk, a másodiknál azonban már besötétedett és mesterséges fényeket hívtunk segítségül.

A szlalomnál mindkettőnknek voltak nehézségei, de gyorsan korrigálva a hibát kezdőkhöz képes jól teljesítették a kutyák. Gaston még egy megtagadásos hibát vétet, Vacaknak azonban meggyűlt a baja a pallóval. Ez sajnos abszolút mértékben az én hibám, hiszen előző nap az edzésen végig a hintát gyakoroltuk, mert úgy megörültem, hogy végre segítség nélkül is megy. Mivel a kutyák igen nehezen tesznek különbséget a palló és hinta között Vacak értetlenül állt a dolgok előtt és bizonyára úgy gondolta, hogy a hinta elromlott, mert ennek le kellene billennie. Sajnos 3 próbálkozás után kizártak, de némi derültséget azért sikerült okoznunk mindenkinek, azzal, hogy Vacak a palánkot kérés nélkül hősiesen teljesítette. A végén azután még is sikerült túl lendülni ezen az apró hibán, és a közönség tapsvihara közepette be is fejeztük a pályát. A közönség támogatása igen jól esett.

A jumping futamok is kalandosra sikeredtek. Gaston az egyik akadályt kihagyta, és sajnos beszaladt a zsákos kúszóba, így ez kizárást jelentett.

Vacak a második akadály után úgy döntött, hogy a pálya mellett főzött finom vacsorát megpróbálja elkunyerálni a pálya szélén álló egyik nézőtől, és lendületből fel is ugrott a pályát elválasztó fakerítésre. Ezzel nem kis riadalmat okozva az ott állónak. Miután Vacak rájött, hogy nem szerezheti meg, visszatért hozzám, és folytathattuk a futamot. A végén egy megtagadás még rontotta az esélyeinket, de azért szépen futott.

Az eredmények: Gaston Agility (kezdő midi) 1. hely; Vacak Jumping (kezdő midi) 2. hely.

   

2010.08.07. Veres Kupa

Erre a versenyre edzőnk nélkül érkeztünk, ez vegyes érzéseket keltett bennünk, de reméltük, hogy már rendelkezünk annyi rutinnal, hogy sikeresen vegyük az akadályokat, szó szerint.

Gastonék ezen a versenyen taroltak. Mindkét futamuk hibátlan lett és ezzel meg is nyerték mindkettőt.

Vacakkal a jumpingban nagyon jól kezdtünk, de sajnos egy kicsit ellinkeskedtem a hibajavítást, így az akadályt visszafelé ugrotta meg, ezzel ki is zártak. Az agility már jobban ment, bár ott is volt megtagadás a kúszónál, így 5. helyezettek lettünk. Mindent egybevéve klassz kis verseny volt.

 

2010.08.14. Memo-Food Kupa

Ez a verseny már az elejétől fogva zűrös volt. Sajnos késve indultunk el így épp hogy beestünk pálya bejárásra. Még el se foglaltuk a helyünket, már rohantam is regisztrálni, ahol első körben a táskába felejtettem az oltási könyveket, így azért is vissza kellett szaladni. Mire végeztem, már ment a pálya bejárás. Erre mondják, hogy kutya futtában. Gyorsan próbáltam bele tuszkolni az agyamba az akadályok sorrendjét. Az első futam katasztrófa volt mindkettőnknek. Vacak palánk mániája kiütközött, Gastonék pedig eltévedtek a pályán, így az első körben mindkettőnket kizártak.

A második futamra már összeszedtük magunkat, Vacaknak egy verő hibája volt, ami szintén nekem róható fel, mert nagyon rossz helyre ültettem a kezdő akadály előtt. Ezzel 6. helyezettek lettünk. Gastonék viszont abszolút hibátlant futottak. Így nyertek is egy szép érmet.

<< Vissza a többi hírek, tippek-trükkök listába
Mit keres?
Belépés
Kosár
Üres a kosár.
Akciós termékek
ebbolt.hu Webáruház, 2010-2018, Minden jog fenntartva. Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu